Lægemangel

Lægemangel, svar til Frank Østergaard

Frank Østergaard, SF kandidat til kommunal- og regionsrådsvalget skriver den 20. juni i Lokalavisen, at det er beklageligt, at der er 6 ugers ventetid på en tid hos lægen ved Nordic Medicare, lægehuset i Kaas! Hvis det er korrekt, er det katastrofalt, men er det nu osse rigtigt? Der er sket en nødvendig opgaveflytning fra læger til sygeplejersker i lægehuset, da der her som i det øvrige Nordjylland mangler læger. Ret fornuftigt, synes jeg! Men der skal aldrig herske tvivl om, at uanset hvor vi bor, så har vi krav på lægelig behandling, når det er nødvendigt.
Hvad vi gør for at få flere læger til landsdelen, er vel det store spørgsmål, da vi ikke kan tvinge nogen, MEN for mig at se, er det helt nødvendigt at finde alternative løsninger som f.eks. at flytte nogle opgaver væk fra lægerne til andre faggrupper.
Og ja, jeg tror ligesom FØ, at det lakker mod enden for de privat praktiserende læger og måske er det ikke så dårligt endda, da jeg i grunden altid har ment, at det er en sær konstruktion, at private næringsdrivende som læger jo er, udelukkende lever af offentlige midler…
Lis Jensen
Enhedslisten Jammerbugt