Svar på læserbrev

Svar på læserbrev af Jens Chr. Golding (S), Borgmesterkandidat i Jammerbugt kommune. Bragt d.29 august 2017.

Jeg kan ikke være mere enig i, at vi skal ændre den tendens der er, og har været, til at fravælge folkeskolen frem for fri- og privat skoler. Denne tendens ændre vi ved, at sikre en ordentlig kvalitet i folkeskolen. Og selvfølgelig skal vi investere i fremtidens unge for det er som du skriver en rigtig god investering.
Jeg tænker bare, der mangler et aspekt, i det du skriver. At give børn de bedste muligheder for en god fremtid, handler ikke kun om de fysiske forhold, men i højere grad om kvaliteten af undervisningen og den pædagogiske indsats. I min verden tæller de bløde værdier langt højere end de fysiske rammer, selvom der måske ikke er så meget prestige i at sikre de bløde værdier, som i at igangsætte store skolebyggerier. Jeg vil personligt hellere selv aflevere mine børn i en gammel slidt bygning med et indhold af rigtig fornuftig normering, færre elever i klasserne og med en differentieret undervisning og flere kreative og musikalske fag, end i et nybyggeri hvor ressourcerne er brugt på mursten og maling.
Der skal fokuseres på efteruddannelser og kurser til personalet samt sikres en bedre normering af uddannet personale i SFO delen, for det har faktisk en meget stor betydning om man er uddannet eller ej.
Bygningens rammer er sekundært, det er indholdet der har den største betydning.

Louise Jensen
Enhedslisten Jammerbugt